Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Sigara Büyük Lanet

aydinci1905

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,062
223
63
Günlük 3 paket içiyorum aylık sırf 9K yavaş yavaş kendimi hasta etmeye harcıyorum yani. İşin kötüsü bunu bilmeme rağmen bırakamıyorum 😒

blackzero

Bugün Uşak Olursun Yarın Kral Olursun
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
5,671
3,286
113
Günlük 3 paket içiyorum aylık sırf 9K yavaş yavaş kendimi hasta etmeye harcıyorum yani. İşin kötüsü bunu bilmeme rağmen bırakamıyorum 😒
Olumsuz taraflarını düşünmen gerek bırakmak için. Tahmin ettiğinden çok daha melanet birşey. Resmen geçmişin artığı. Gecekte sigara diye birşey olacağını bile zannetmiyorum. Hatta gelecekte çocuklara anlatılacak ve çocuklar da şaşıracaklar gerçekten insanlar bilerek kendini mi zehirliyordu diye

null11

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
226
72
28
Herkese merhaba. Ortalama günde 1.5 paket sigara içiyordum. Sigarayı bırakalı 2-3 hafta oldu ve yaşadığım farklılıkları anlatmak istedim. Her şeyden önce sigaranın enerjimi ciddi manada sınırlandırdığını fark ettim. Çok daha iyi nefes alabiliyorum ve sigara içerken birçok kısa mesafe yere bile arabayla gidiyordum fakat artık yürümeye üşenmiyorum. Hareketliliğim arttı ve yaklaşık 2-3 kilo kadar da verebildim. Bütün bu olumlu durumlardan sonra en güzeli de sigara içmeyi hiç istemiyor olmam. Ayrıca en kolay yakalanılan kanser türü de açık ara akciğer kanseriymiş

Uzun lafın kısası sigara içenler aslında intihar ediyorlar. Sigarayı kökten yasaklamaya karşıyım ama ciddi önlemler alınması gerektiğini düşünüyorum
Kral bu dediğin ne kdr zamanda oldu la genclesmissin resmen

blackzero

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
5,671
3,286
113
Kral bu dediğin ne kdr zamanda oldu la genclesmissin resmen
2-3 haftada bile farkı hissediyorsun. Kendini daha diri ve enerji dolu hissediyorsun

Tempolu yürüyüşlere düzenli şınav mekik çekmeye başladım. Sigara içerken markete ekmek almaya bile arabayla gidiyordum

Sigara bana çok kilo aldırdı. Uyuşuk yaptı ve bitkin hissettiriyordu. Hareketsiz bir yaşantım vardı. Son 1 yılda 15 kilo aldım. 3 haftada 3 kilosu gitti

Son düzenleme:

hsunutur27

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,462
398
83
Günde bir gr mari içiyorum hiç de sorun yok

bero123456

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,685
1,370
113
Sigara aldım geçen 1 hafta boyunca 5-6 dal icebildim nasıl bağımlı olabiliyosunuz bu kadar boş iş

Basketmatik01

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,860
1,401
113
Farkettim dediği değişikliklerde nikotinsiz kalan beynin arkadaşa oynadığı oyunlardan ibaret 🤣 Öyle bi yazmış ki demekki 20 yıl içsek bıraksak 2 haftada hiç içmemiş gibi oluyoruz 🤣🤣🤣

Yazlık

...
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
15,319
10,094
113
Sigara içerken konuya denk geldik dost nekadar süredir kullanıyordun

blackzero

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
5,671
3,286
113
Farkettim dediği değişikliklerde nikotinsiz kalan beynin arkadaşa oynadığı oyunlardan ibaret 🤣 Öyle bi yazmış ki demekki 20 yıl içsek bıraksak 2 haftada hiç içmemiş gibi oluyoruz 🤣🤣🤣
Harbiden fark ediyor birşeyler. Eski mayışıklığım yok

blackzero

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
5,671
3,286
113
Sigara içerken konuya denk geldik dost nekadar süredir kullanıyordun
16 dan 26 ya kadar içtim. Sonra 4 yıl bıraktım. 1.5 yıl önce gene başladım ve 3 hafta önce bıraktım. Çok kilo almaya başladım çünkü. Enerjimi azaltıyor sigara. Bir daha da başlamayı düşünmüyorum. Yaşım da artık o kadar genç değil. Otsbir olduk

Daha enerji dolu hissediyorum ve 3 haftada 3 kilo verebildim

Tback

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
8,153
3,510
113
Herkese merhaba. Ortalama günde 1.5 paket sigara içiyordum. Sigarayı bırakalı 2-3 hafta oldu ve yaşadığım farklılıkları anlatmak istedim. Her şeyden önce sigaranın enerjimi ciddi manada sınırlandırdığını fark ettim. Çok daha iyi nefes alabiliyorum ve sigara içerken birçok kısa mesafe yere bile arabayla gidiyordum fakat artık yürümeye üşenmiyorum. Hareketliliğim arttı ve yaklaşık 2-3 kilo kadar da verebildim. Bütün bu olumlu durumlardan sonra en güzeli de sigara içmeyi hiç istemiyor olmam. Ayrıca en kolay yakalanılan kanser türü de açık ara akciğer kanseriymiş

Uzun lafın kısası sigara içenler aslında intihar ediyorlar. Sigarayı kökten yasaklamaya karşıyım ama ciddi önlemler alınması gerektiğini düşünüyorum
Yanlıs yere yazdın reis. Ben hariç alayı sigara içiyordur bu forumda. Ben ağzıma alkol ve sigara vurmadım . Zina yaparım kumar oynarım

blackzero

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
5,671
3,286
113
Seninki psikolojik aga. Öyle dediğin gibi günlük 1.5 paket içen biri bırakınca 2-3 haftada dediğin değişimleri yaşaması imkansız.
Daha önce de 10 yıl içip 4 yıl bırakmıştım. Kiloları verince gene başladım

Sigara içerken kilo veremiyorum. Enerjimi sınırlandırıyor. Hiç spor yapasım gelmiyor. Uyuşuk hissediyorum. Ama bu sefer kilo verince de tekrar başlamayı düşünmüyorum

theyigit

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
907
618
93
Içende ölüyor içmeyen de
Yaşam kondisyonunu arttırmak insanın elinde
Rahat yürüyorum fazla yürüyorum falan boş işler

cqulec

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,830
3,171
113

Sigara içerken okudum. Bitsin, bir tane daha yakcam. Kahve ile iyi gidiyor

Basketmatik01

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,860
1,401
113
Daha önce de 10 yıl içip 4 yıl bırakmıştım. Kiloları verince gene başladım

Sigara içerken kilo veremiyorum. Enerjimi sınırlandırıyor. Hiç spor yapasım gelmiyor. Uyuşuk hissediyorum. Ama bu sefer kilo verince de tekrar başlamayı düşünmüyorum
Walla ben bu işlere genetik olarak bakıyorum. Yani biyolojik yapıyla alakalı. Bak en basitinden daha 2 ay önce amcam vefat etti 86 yaşında tütün içiyordu ölüm nedeni sigara değil, onu büyüğü duruyo 91 yaşında onunda büyüğü en büyük amcam duruyo 93 yaşında hala da kendi işini görecek durumda. Bunu şöyle düşünecen kimisi 1 duble içer zil zurna sarhoş olur kimisi 70 lik bitirir düz ipte yürür. Yani işin özü insanın yapısal gücünde

blackzero

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
5,671
3,286
113
Walla ben bu işlere genetik olarak bakıyorum. Yani biyolojik yapıyla alakalı. Bak en basitinden daha 2 ay önce amcam vefat etti 86 yaşında tütün içiyordu ölüm nedeni sigara değil, onu büyüğü duruyo 91 yaşında onunda büyüğü en büyük amcam duruyo 93 yaşında hala da kendi işini görecek durumda. Bunu şöyle düşünecen kimisi 1 duble içer zil zurna sarhoş olur kimisi 70 lik bitirir düz ipte yürür. Yani işin özü insanın yapısal gücünde
İçinde zibilyon tane zehir var bunun. Normal doğal tütün de zararlı ama fabrikasyon tütün bildiğin zehir. İçinde birsürü eser miktarda zehir türleri var. Arsenik, benzin, hidrojen siyanid ,karbon monoksit, aseton bunlardan bazıları. Fabrikasyon tütünde 4 bin çeşit kimyasal madde karışımı var. Şakası yok bu işin

Doğal tütün fabrikasyon tütün kadar zararlı değil ama doğal tütün de boğazda çok kötü gıcık yapıyor ve dişleri çok sarartıyor. Hatta parmak uçlarını bile sarartıyor

Ben ikisinden de içtim yıllarca

Son düzenleme:

dridvan527

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
626
167
43
sigaranın ölümcül olduğu bilimsel deneylerle kesinleşmiş ve ispatlanmıştır ancak türkler ve bizim gibi 2. hatta 3. sınıf ülkelerde insanlar okumadığı veya kafasının dikine gideni kabul görüp yaptıgı icin kimse sigaranın akciğere uzun vadede zarar verdiğini önemsemiyor hiçbirimiz oturup vucudumuzu ıncelemıyoruz veya okulda öğrenmıyoruz ülkenin eğitim seviyesi çok düşük seviyede olduğu için de gözümüzle görmediğimiz hiçbir şeye inanmıyoruz ha bazıları tanrıya inanıyor ama bu ailevi ve sosyolojik bir durum olduğu için kültürümüzde her daim vardı ve olmaya devam edecek yurtdışında kimse dine inandırılmak için zorlanmıyor yeryüzünde kanıtlanmış tek gerçek bilimdir bunu türkler olarak kabullenemedigimiz icinde ülkenin eğitim seviyesinin ne kadar vahim durumda oldugunu goremıyoruz kısaca özetlersek herkes kendini akıllı bilmiş zannedıyor ama bısey bildikleri yok

ÖRNEK: Adamın birini mikrofona tutuyorlar sıgara zararlı mı dıyorlar adam vucudu hakkında bilgi sahibi olmadıgı icin, zararlı değil zararlı olsa allah yetiştirtir mi tütün diyor bu durum benım söylediklerimi en basit şekilde kanıtlıyor maalesef ki ülkenin durumu kötü bir an önce insanlar bilimsel araştırmaları ciddiye almalı tek gerçek dedigim gibi bilimdir
Bilim de değişkenlik gösterir o kadar gerçek değildir. O sigara içip ciğeri temiz çıkanlar o bilimsel dediğin bilgileri çürütüyor.