- 26,825
- 17,242
- 113
Koltuğun altına süren bile varO ne demek öyle varmı yapan
Koltuğun altına süren bile varO ne demek öyle varmı yapan
Mobilya diye söylemiştiSizin sektör neydi acaba sormamizda bı mahsur yoksa
Tamam ama bunu sebep göstermesi gerekmiyor mu çıkarırken, işveren demişki seni sebepsiz yere banlıyorum kardsşm , eğer sebebi devamsızlıksa işten çıkarırken seni bu yüzden banlıyorum demesi gerekirdi bence, önce seni banlıyorum sebepsiz diyip iş mahkemeye taşınınca ya aslında sebepsiz değildi sebebi buydu demek haklı bile olsa dikkate alınmaz benceKanka sebepsiz ve izinsiz 2 yada 3 gün işe gitmemek tazminatsız fesih sebebidir dava açsa birde borçlu bile çıkar
İş Kanunu 25/II-g maddesi gereğince, işçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına iki işgünü veya bir ay içinde iki defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü, yahut bir ayda üç işgünü işine devam etmemesi işverene bildirimsiz ve tazminatsız fesih hakkı vermektedir.
Arabulucuya gitsinTamam ama bunu sebep göstermesi gerekmiyor mu çıkarırken, işveren demişki seni sebepsiz yere banlıyorum kardsşm , eğer sebebi devamsızlıksa işten çıkarırken seni bu yüzden banlıyorum demesi gerekirdi bence, önce seni banlıyorum sebepsiz diyip iş mahkemeye taşınınca ya aslında sebepsiz değildi sebebi buydu demek haklı bile olsa dikkate alınmaz benceyani avukat değilim tabiki teknik bilgim yok fakat mantığım böyle olmalı diyor, araştırsın en azından bişe kaybetmez bi avukata danışsın ama muhtemslen benimle aynı şeyleri söyleyecektir avukat
İşte bu hakkı öne sürüp öyle banlasaydı zaten önünü keserdi arkadaşın çünkü haklı sebebi var belgeli ama dedim ya işvereni ya ahlaklı bi adam haklarını alsın istedi yada avukatı yada varsa İK'sı tırt. Yüksek ihtimalle haklarını alsın istedi çünkü sanırım engeli de varmış arkadaşın ona istinaden adamlık yapmış olabileceğini düşünüyorumKanka sebepsiz ve izinsiz 2 yada 3 gün işe gitmemek tazminatsız fesih sebebidir dava açsa birde borçlu bile çıkar
İş Kanunu 25/II-g maddesi gereğince, işçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına iki işgünü veya bir ay içinde iki defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü, yahut bir ayda üç işgünü işine devam etmemesi işverene bildirimsiz ve tazminatsız fesih hakkı vermektedir.
Mobilya da engelli çalıştırılıyor muMobilya diye söylemişti
Mobilya, fabrikası hocamSizin sektör neydi acaba sormamizda bı mahsur yoksa
Bilemem reisMobilya da engelli çalıştırılıyor mu
Denedin demi sende 🤣 o koku kötüde olsa insani cezbeder bende denedim sldkskskskskKoltuğun altına süren bile var
Ben denedim Gökhan ağabeyDenedin demi sende 🤣 o koku kötüde olsa insani cezbeder bende denedim sldksksksksk
Mobilya denince istikbalden gelen baza yatak gardolap kurulumu yapan elemanlar mı geldi aklına kuzenMobilya da engelli çalıştırılıyor mu
Yanlış anlaşılma detected.Denedin demi sende 🤣 o koku kötüde olsa insani cezbeder bende denedim sldksksksksk
Manyaksin aw zarflamistimBen denedim Gökhan ağabey
Bakalim kimler denemis dedik deneyenler varmis cidden baksana 🤣Yanlış anlaşılma detected.
Reis, aynen ilettiğin gibi ben iş yerinde, asla saygısızlık yapmadım işimi dos doğru yaptım bir kere şikayet gelmedi sadece yanımdaki adam beni biraz zorladığı için arada işe, gitmiyordum onun için olmuş olabilir üretim müdürü de, bana saygısı vardı ses etmiyordu sadece uyarıyordu dikkatli ol diye ayrıca insan kaynakları yok şirkette muhasebeye bakan biri var satın alma falan onları dışında ben işkur'a ve SGK ya bildirecem deyince büyük ihtimalle uğraşmak istemediler direk çıkırttılar hiç onlara yanlış yapmadığım için ise ihbar süresini falan alsın dediler galibaİşte bu hakkı öne sürüp öyle banlasaydı zaten önünü keserdi arkadaşın çünkü haklı sebebi var belgeli ama dedim ya işvereni ya ahlaklı bi adam haklarını alsın istedi yada avukatı yada varsa İK'sı tırt. Yüksek ihtimalle haklarını alsın istedi çünkü sanırım engeli de varmış arkadaşın ona istinaden adamlık yapmış olabileceğini düşünüyorum
Çok güzel oluyo Gökhan ağabey tavsiye ederim 😂Manyaksin aw zarflamistim
Geceleri kumar oynamış kaybedincede işe gidememiş dost1 seneni doldurmadan neden bukadar çok rapor aldın avukata versen uğraştığına deymez bide sen suçlu çıkarsın bence kendine başka bi iş bak tazminat falan taleb etme
Sgk nin 4 maddesine istinaden cikarmis gecerli plan kidem tasminatini alabilirsin . yukarida denk geldim isyeri degisikliginden dolayi hak devri olmus toplam 2 siroette calisma sureni her Bir yilina Bir maas olacao sekilde parani verirler.Arkadaşlar ben 27 mart 2025 tarihinde bir işe girmiştim verilen zorlu işlerden ayda 7-8 gün devamsızlık yapıyordum işten çıkartmıyorlardı rapor olduğu için son haftada belimdeki rahatsızlıktan 10 gün gitmedim işe
Bugün tekrardan gideyim dedim servise çıktığımda servis beni almadı. Yani durmadı durakta.
Üretim müdürüne söyledim seni işten çıkardılar dedi sonra muhasebeye yazdım cevap vermiyor beni kayde almıyor e devlette de gözükmüyor çıkış. Muhtemelen devamsızlık diyecekler süreyi bekleyip ihbar sürem var çünkü
Şimdi en mantıklı ne yapmalıyım ihbar tazminatı 25 bin gibi gözüküyor diğer aydan da alacağım 10 gün vardır yani cevap vermeyip devamsızlık süresini bekleyip işten atacaklar ihbar tazminatı vermemek için.
bir akıl verin