Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet İşten Çıkarılma Hk.

oXzz41

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
361
179
43
Kanka sebepsiz ve izinsiz 2 yada 3 gün işe gitmemek tazminatsız fesih sebebidir dava açsa birde borçlu bile çıkar

İş Kanunu 25/II-g maddesi gereğince, işçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına iki işgünü veya bir ay içinde iki defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü, yahut bir ayda üç işgünü işine devam etmemesi işverene bildirimsiz ve tazminatsız fesih hakkı vermektedir.
Tamam ama bunu sebep göstermesi gerekmiyor mu çıkarırken, işveren demişki seni sebepsiz yere banlıyorum kardsşm , eğer sebebi devamsızlıksa işten çıkarırken seni bu yüzden banlıyorum demesi gerekirdi bence, önce seni banlıyorum sebepsiz diyip iş mahkemeye taşınınca ya aslında sebepsiz değildi sebebi buydu demek haklı bile olsa dikkate alınmaz bence :) yani avukat değilim tabiki teknik bilgim yok fakat mantığım böyle olmalı diyor, araştırsın en azından bişe kaybetmez bi avukata danışsın ama muhtemslen benimle aynı şeyleri söyleyecektir avukat

Redkit1990

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
23,215
15,396
113
Tamam ama bunu sebep göstermesi gerekmiyor mu çıkarırken, işveren demişki seni sebepsiz yere banlıyorum kardsşm , eğer sebebi devamsızlıksa işten çıkarırken seni bu yüzden banlıyorum demesi gerekirdi bence, önce seni banlıyorum sebepsiz diyip iş mahkemeye taşınınca ya aslında sebepsiz değildi sebebi buydu demek haklı bile olsa dikkate alınmaz bence :) yani avukat değilim tabiki teknik bilgim yok fakat mantığım böyle olmalı diyor, araştırsın en azından bişe kaybetmez bi avukata danışsın ama muhtemslen benimle aynı şeyleri söyleyecektir avukat
Arabulucuya gitsin

oXzz41

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
361
179
43
Kanka sebepsiz ve izinsiz 2 yada 3 gün işe gitmemek tazminatsız fesih sebebidir dava açsa birde borçlu bile çıkar

İş Kanunu 25/II-g maddesi gereğince, işçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına iki işgünü veya bir ay içinde iki defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü, yahut bir ayda üç işgünü işine devam etmemesi işverene bildirimsiz ve tazminatsız fesih hakkı vermektedir.
İşte bu hakkı öne sürüp öyle banlasaydı zaten önünü keserdi arkadaşın çünkü haklı sebebi var belgeli ama dedim ya işvereni ya ahlaklı bi adam haklarını alsın istedi yada avukatı yada varsa İK'sı tırt. Yüksek ihtimalle haklarını alsın istedi çünkü sanırım engeli de varmış arkadaşın ona istinaden adamlık yapmış olabileceğini düşünüyorum

oXzz41

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
361
179
43
Mobilya da engelli çalıştırılıyor mu
Mobilya denince istikbalden gelen baza yatak gardolap kurulumu yapan elemanlar mı geldi aklına kuzen :) engeline göre yapılan işe göre mutlaka uygun bir bölüm departman vs vardır. Bu konu biraz dhaa ilerlerse baya teknik bilgi sahibi olucaz hepimiz danışmanlık ofisi açılır mı finalde ortak? :)

widqet

Aktif Üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
93
23
43
yazılı belgen olsun mail at şirkete işe almadılar servis almadı müdür iştemn cıkarıldıgımı söyledi dye

Zerus27

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
904
1,319
93
İşte bu hakkı öne sürüp öyle banlasaydı zaten önünü keserdi arkadaşın çünkü haklı sebebi var belgeli ama dedim ya işvereni ya ahlaklı bi adam haklarını alsın istedi yada avukatı yada varsa İK'sı tırt. Yüksek ihtimalle haklarını alsın istedi çünkü sanırım engeli de varmış arkadaşın ona istinaden adamlık yapmış olabileceğini düşünüyorum
Reis, aynen ilettiğin gibi ben iş yerinde, asla saygısızlık yapmadım işimi dos doğru yaptım bir kere şikayet gelmedi sadece yanımdaki adam beni biraz zorladığı için arada işe, gitmiyordum onun için olmuş olabilir üretim müdürü de, bana saygısı vardı ses etmiyordu sadece uyarıyordu dikkatli ol diye ayrıca insan kaynakları yok şirkette muhasebeye bakan biri var satın alma falan onları dışında ben işkur'a ve SGK ya bildirecem deyince büyük ihtimalle uğraşmak istemediler direk çıkırttılar hiç onlara yanlış yapmadığım için ise ihbar süresini falan alsın dediler galiba

bycras21

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
439
126
43
1 seneni doldurmadan neden bukadar çok rapor aldın avukata versen uğraştığına deymez bide sen suçlu çıkarsın bence kendine başka bi iş bak tazminat falan taleb etme

Muhasebe90

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
5,999
3,419
113
Arkadaşlar ben 27 mart 2025 tarihinde bir işe girmiştim verilen zorlu işlerden ayda 7-8 gün devamsızlık yapıyordum işten çıkartmıyorlardı rapor olduğu için son haftada belimdeki rahatsızlıktan 10 gün gitmedim işe
Bugün tekrardan gideyim dedim servise çıktığımda servis beni almadı. Yani durmadı durakta.
Üretim müdürüne söyledim seni işten çıkardılar dedi sonra muhasebeye yazdım cevap vermiyor beni kayde almıyor e devlette de gözükmüyor çıkış. Muhtemelen devamsızlık diyecekler süreyi bekleyip ihbar sürem var çünkü
Şimdi en mantıklı ne yapmalıyım ihbar tazminatı 25 bin gibi gözüküyor diğer aydan da alacağım 10 gün vardır yani cevap vermeyip devamsızlık süresini bekleyip işten atacaklar ihbar tazminatı vermemek için.
bir akıl verin
Sgk nin 4 maddesine istinaden cikarmis gecerli plan kidem tasminatini alabilirsin . yukarida denk geldim isyeri degisikliginden dolayi hak devri olmus toplam 2 siroette calisma sureni her Bir yilina Bir maas olacao sekilde parani verirler.