Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet İşten Çıkarılma Hk.

Redkit1990

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
23,181
15,355
113
Ben yapabileceğim kadar hatta yapabileceğimden fazla çalıştığım da oldu hiç şikayet etmedim Çünkü işimi seviyordum sevdiğim işi yapıyordum yani Ama bunlar Yeri geldi Bütün ağır yükleri bana yaptırdılar sonra ne oldu işte zorlanınca da gidemedim işe sonrasından da bu olay oldu Herkes sizin gibi olamıyor maalesef
Kanka şu konuya göre sen haksizsin çünkü sigortan varsa belin vs agriyor ise git sağlık ocağına rapor al hiç yoktan seni çıkaramazlar tazminatsiz

JackReacher

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,766
1,394
113
Arkadaşlar ben 27 mart 2025 tarihinde bir işe girmiştim verilen zorlu işlerden ayda 7-8 gün devamsızlık yapıyordum işten çıkartmıyorlardı rapor olduğu için son haftada belimdeki rahatsızlıktan 10 gün gitmedim işe
Bugün tekrardan gideyim dedim servise çıktığımda servis beni almadı. Yani durmadı durakta.
Üretim müdürüne söyledim seni işten çıkardılar dedi sonra muhasebeye yazdım cevap vermiyor beni kayde almıyor e devlette de gözükmüyor çıkış. Muhtemelen devamsızlık diyecekler süreyi bekleyip ihbar sürem var çünkü
Şimdi en mantıklı ne yapmalıyım ihbar tazminatı 25 bin gibi gözüküyor diğer aydan da alacağım 10 gün vardır yani cevap vermeyip devamsızlık süresini bekleyip işten atacaklar ihbar tazminatı vermemek için.
bir akıl verin
Rahatsızlığından dolayı gitmediğin günler için raporun varmı devlet yada özel hastaneden

JackReacher

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,766
1,394
113
Kanka rapor olsa çıkaramaz
Çıkaran var bro biliyorlar mahkemenin uzun süreceğini rapor biter bitmez çıkarıyorlar ama işçi haksız da olsa ihbar vermeden çıkış verdiği için tazminat açma hakkı var ama işyerinde başka pürüz yoksa alacağı tazminat yapacağı masrafa değmez
Tabi bir de gelmeyeceği günü işyerine önceden bildirmesi gerekiyor bildirmiyorsa tazminat hakkı yok

Holi44

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
7,851
4,627
113
Bızım burda da biri vardı 2 haftada bır rapor alıyor en son gecen hafta aldı 3 gün cumartesi pazar da kapalıyız pazartesi geldi işten çıkardım git tedavini ol da gel dedım sana sınırsız izin sadece 2 haftalık ihbar tazminatı çıkardı muhasebeci 6 aylık çalısan diye

RuLing

Dostu çok olanın postu çabuk eskir.
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
3,617
2,289
113
5 iş günü gitmezsen seni yaka paça atar adam öyle bir yazmış ki babasının işletmesi gibi burda kupon paylaştı sürekli onları yedi bitirdi sigara alacak para kalmayınca karalama dua et para istemesinler senden
İşin ilginç tarafı bir iş yerinden imza atmadan çıkınca veya gitmeyince iş veren istese mahkemeye verebiliyor zararını karşılatmak için arkadaşımı yanıma almıştım 4 gün işe gelmedi mahkemeye veriyorlardı ben engel oldum apo dayı bide tazminat peşine düşmüş işe bak 🤣

JackReacher

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,766
1,394
113
Bızım burda da biri vardı 2 haftada bır rapor alıyor en son gecen hafta aldı 3 gün cumartesi pazar da kapalıyız pazartesi geldi işten çıkardım git tedavini ol da gel dedım sana sınırsız izin sadece 2 haftalık ihbar tazminatı çıkardı muhasebeci 6 aylık çalısan diye
Normalde işçinin hak idda etmesi için aynı işyerinde 1 yıllık sigortalı çalışan olması gerekiyor bunu bana avukat söylemişti

mekan5959

Neredeyim diye sorma hayatın dibi ....
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,701
1,037
113
Arkadaşlar ben 27 mart 2025 tarihinde bir işe girmiştim verilen zorlu işlerden ayda 7-8 gün devamsızlık yapıyordum işten çıkartmıyorlardı rapor olduğu için son haftada belimdeki rahatsızlıktan 10 gün gitmedim işe
Bugün tekrardan gideyim dedim servise çıktığımda servis beni almadı. Yani durmadı durakta.
Üretim müdürüne söyledim seni işten çıkardılar dedi sonra muhasebeye yazdım cevap vermiyor beni kayde almıyor e devlette de gözükmüyor çıkış. Muhtemelen devamsızlık diyecekler süreyi bekleyip ihbar sürem var çünkü
Şimdi en mantıklı ne yapmalıyım ihbar tazminatı 25 bin gibi gözüküyor diğer aydan da alacağım 10 gün vardır yani cevap vermeyip devamsızlık süresini bekleyip işten atacaklar ihbar tazminatı vermemek için.
bir akıl verin
Dostum çalıştığın yerin sahibi senden fazla gitmiştir iş yerine ayda 8 gün felan ne 😀😀 bide tazminat istiyorsun 🤣

Metings1905

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
45,717
34,503
113
bir akıl verin
Ümit karan 0.5 gol ust

Zerus27

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
894
1,314
93
SN. E**** T*****,4-A KAPSAMINDAKi SiGORTALILIGINIZ 04 Belirsiz sureli is sözlesmesinin isveren tarafIndan haklI sebep bildirilmeden feshi NEDENIYLE, 21.02.2026 TARIHLi iSTEN AYRILIS BiLDiRiMiNiZ iSVEREN TARAFINDAN YAPILMISTIR. SAGLIKLI VE GÜVENLi GÜNLER DiLERiZ. B002

Arkadaşlar böyle mesaj geldi ne oldu şimdi devamsızlıktan mı çıkarmış oluyor
Bu iş yeri isim değiştirdi eski yerinden yeni yerine geçtiği için tüm haklarınız korunarak geçiliyor demişlerdi o nedenle tarih böyle bilginize

Holi44

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
7,851
4,627
113
SN. E**** T*****,4-A KAPSAMINDAKi SiGORTALILIGINIZ 04 Belirsiz sureli is sözlesmesinin isveren tarafIndan haklI sebep bildirilmeden feshi NEDENIYLE, 21.02.2026 TARIHLi iSTEN AYRILIS BiLDiRiMiNiZ iSVEREN TARAFINDAN YAPILMISTIR. SAGLIKLI VE GÜVENLi GÜNLER DiLERiZ. B002

Bu iş yeri isim değiştirdi eski yerinden yeni yerine geçtiği için tüm haklarınız korunarak geçiliyor demişlerdi o nedenle tarih böyle bilginize
Sen izin almadan niye gitmemezlik yaptın iş yeri haklı bu durumda

RuLing

Dostu çok olanın postu çabuk eskir.
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
3,617
2,289
113

İşveren haklı fesih yapmış geçmiş olsun bir bok alamazsın