Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet Tazminat Hk.

tonymontana

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,035
2,746
113
Daha önce yaşadığım bir şey ki söylüyorum 2022 de 180 k aldım iş mahkemesinin verdiği tazminat ve istinaf yolu açık olduğu halde aldım parayı dosya hala istinafta bekliyor sonuçlanmadı senin dediğin mahkeme ne karar verirse yıkarıda icra yoluna mahkeme yolladıktan sonra parayı alabilir başıma geldiği için söyledim
Nasıl alabilir ya ? Var mı öyle bir sey
Benim içeride bekleyen param var dosya istinafta, teminat tutarı yatırıldı tümüyle ama tehri icra ile. avukatta var hiç öyle bir şeyden bahsetmedi.
Baya da paraya ihtiyaç var. Ama sigorta bu iş tazminatı değil.

murat19953

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
442
242
43
Benim içeride bekleyen param var dosya istinafta, teminat tutarı yatırıldı tümüyle ama tehri icra ile. avukatta var hiç öyle bir şeyden bahsetmedi
Bak yükarıda yazdığı dikkatli okursan anlarsın kararnamede hakim belirliyor istinaf yolu açık ve müşteki taraf icra yoluna gidebilir yazıyorsa icraya gider parasınıda alır yazı yor hakimin kararına bağlı anladınmı icra yolu açılmışsa o parasını alabilir açılmamış ise o para mahkeme ye ödenir senin dediğin gibi olur karşı taraf fazla faiz ödememek için öder larayı devlet icra hesaplarında parayı tutar

tonymontana

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,035
2,746
113
Bak yükarıda yazdığı dikkatli okursan anlarsın kararnamede hakim belirliyor istinaf yolu açık ve müşteki taraf icra yoluna gidebilir yazıyorsa icraya gider parasınıda alır yazı yor hakimin kararına bağlı anladınmı icra yolu açılmışsa o parasını alabilir açılmamış ise o para mahkeme ye ödenir senin dediğin gibi olur karşı taraf fazla faiz ödememek için öder larayı devlet icra hesaplarında parayı tutar
İcra yolu zaten açılıyor, açılmasa parayı yatırmazlar.
Haciz gelmesin diye yatırıyorlar zaten
İcra açtık, karşı taraf tehiri icraya çevirip durdurdu icrayı

murat19953

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
442
242
43
Benim içeride bekleyen param var dosya istinafta, teminat tutarı yatırıldı tümüyle ama tehri icra ile. avukatta var hiç öyle bir şeyden bahsetmedi.
Baya da paraya ihtiyaç var. Ama sigorta bu iş tazminatı değil.
Karşı taraf tehir-i icra yaptıysa alamassın sadece Karşı taraf tehir-i icra yaparsa senin önünü keser teminat ödüyor karşıtaraf bunun için parayı alma diye senin dosya nda karşı tarafın itirazı sonu alamıyorsun diğer türlü icraya giden dosyalarda sanık olan taraf itirazı bulunmuyor sa parayı alabilirsiniz istinafa gitmiş olsa bile

tonymontana

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,035
2,746
113
Karşı taraf tehir-i icra yaptıysa alamassın sadece Karşı taraf tehir-i icra yaparsa senin önünü keser teminat ödüyor karşıtaraf bunun için parayı alma diye senin dosya nda karşı tarafın itirazı sonu alamıyorsun diğer türlü icraya giden dosyalarda sanık olan taraf itirazı bulunmuyor sa parayı alabilirsiniz istinafa gitmiş olsa bile
Aynen olay bu. Mahvettiler bizi bu mevzuyla
3 sene dava sürdü, istinafta 6 ay oldu dosya bekliyor.
İstinaf onaylasa bile belki Yargıtaya gidecekler oradan da al 2 3 sene.
Rezalet

Tosaf41

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
676
306
63
2022 yılında açtığım dava 4 yildir sakarya bam’da istinafta bekliyor. Maalesef hala bekliyorum Ocak 10 da sordum arşivde dosyanız diyor. Kötüsü 2022 yılındaki brüt ücretimden alacağım paramı evet faizi işliyor fakat maalesef enflasyonda ezildi gitti. Asgari ücrete %30 zam geliyor benım istinaftaki parama yıllık %9 faiz 2023 yılı için. Adalete bak

JackReacher

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,742
1,381
113
Arkadaşlar davam sonuçlandı ve 15 gün geçti bu istinaf haber gelmedi bu istinafa gidip gitmediğini nereden öğrenebilirim istinafa gittigi yada gitmediği e devlete düşüyor mu avukat Allah'a emanet ne cevap veriyor ne arıyor
Mahkeme gerekçeli kararı tebliğ ettikten ya 10 ya 14 gün içinde istinaf hakkı olur.
Yani iki tarafada postacı getirip teslim edecek.
Zamandan kazanmak için mahkeme kararı verir vermez göndermiyorlar istinafa.
Bilirkişi raporu senden tarafsa 6 ay içinde istinaf onar kararı alırsın tazminatını.

tonymontana

Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
4,035
2,746
113
2022 yılında açtığım dava 4 yildir sakarya bam’da istinafta bekliyor. Maalesef hala bekliyorum Ocak 10 da sordum arşivde dosyanız diyor. Kötüsü 2022 yılındaki brüt ücretimden alacağım paramı evet faizi işliyor fakat maalesef enflasyonda ezildi gitti. Asgari ücrete %30 zam geliyor benım istinaftaki parama yıllık %9 faiz 2023 yılı için. Adalete bak
4 yıl ıstınaf ne ya. millet 6 ay dıyor
daha ben 6 ayda ıstınafta onylanan karara görmedim.
min 2 yıl beklıyor

murat19953

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
442
242
43
4 yıl ıstınaf ne ya. millet 6 ay dıyor
daha ben 6 ayda ıstınafta onylanan karara görmedim.
min 2 yıl beklıyor
6 ayda sonuçlanan istinaf mahkemeleri sadece ceza mahkemelerinde geçerli diyelimki 1 kişi ceza evinde dosyası istinafta ozaman 6 ayda gelebilir ama bu tür dosyalar 10 seneye kadar sürebilir tazminat davaları çok uzun sürüyor nekadar itiraz etsende burada şu var 5 seneyi geçen davalarda adalet bakanlığını dava etme hakkınız var bu kayıpları talep etme hakkına sahipsiniz dosya çok karışık değilse ve istinaf hiç ilgilenmemiş ise dosya ile dava açma hakına sahip olursunuz buradada tazminat hakkı doğar ama burada haklı olup olmadığını bilmen gerekiyor ve dosyanın istinaf mahlesinde ise arayıp bilgi'de alabilirsiniz UYAP vatandaş portal dan bakın hanki istinaf hukuk mahkemesinde yse arayın ricada bulunun iyi birine denk gelırsen yardımcı olurlar 1 haftada çözerler ama adam umusamazsa işin yine aynı şekilde devam eder

agasar

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,797
1,168
113
Davayı kazandıysan paranı sen alırsın istinaf yolu sadece karşı tarafın kendini kurtarmak için yollar bu yolu mahkeme ona açar sana karar name geldiğinde paranı alabilirsin icra yolu ile alabilirsin ama şöyle birşey de var eğerki istinaf terbi karar verirse diyelimki tazminatta 500 bin TL kazandın istinaf mahkemesi bunu değiştirdi 300 bin yaptı icra yolu ile aldığın miktarın fazlasını karşı tarafı ödemek gerekiyor ödemezsen bu sefer icralık olan sen oluyorsun bunun içinde karşı tarafın icra mastafları avukat vekalet ücreti harç masrafı gibi masraflar çıkıyor istinaf mahkemesine gidiş zamanıda mahkeme sonuçlanır kararname çıkar sen o karar name ile hakim icraya gidebilir kararı varsa icradan alırsın bu karar name geldikten sonra istinaf verme süresi 14 gündür 14 günü geçerse artık istinaf yolu kapanıyor
İstinafi gecirmezler

agasar

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,797
1,168
113
Mahkeme gerekçeli kararı tebliğ ettikten ya 10 ya 14 gün içinde istinaf hakkı olur.
Yani iki tarafada postacı getirip teslim edecek.
Zamandan kazanmak için mahkeme kararı verir vermez göndermiyorlar istinafa.
Bilirkişi raporu senden tarafsa 6 ay içinde istinaf onar kararı alırsın tazminatını.
Benim 2 davam var birbiri ile alakalı ,27 sinde son durusma ve hesaplanması için bilirkişiye gidecek ,tahmini ne zaman alırız.birde istinaftan sonra paramı alabilirmiyim,temyiz filan varmı ayrica

JackReacher

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,742
1,381
113
Benim 2 davam var birbiri ile alakalı ,27 sinde son durusma ve hesaplanması için bilirkişiye gidecek ,tahmini ne zaman alırız.birde istinaftan sonra paramı alabilirmiyim,temyiz filan varmı ayrica
Bilirkişi raporundan sonra ki celsede genelde karsr veriyor mahkemeler.
Haklı bulunursan yine karşı taraf gönderir istinafa 6 ay 1 sene içinde istinaf sonuçlanır.
12. Yargı paketi ile istinaf ve yargıtay süreleri 6 aya indrilecek çünkü