- 426
- 231
- 43
TCK 86, Türk Ceza Kanunu’nda “Kasten Yaralama” suçunu düzenler.tck86 ceza
TCK 86, Türk Ceza Kanunu’nda “Kasten Yaralama” suçunu düzenler.tck86 ceza
İşte istinaf mahkemesi geçerli görürse temyiz yolu kapalı olur mahkeme kararına uyarO zaman iyi ,birisi ,noter onayli
Senin dava tck86 kasten yaralama dosyan uzun sürer gelmesi ve istinafta beklediğinde şu durum oluşur diyelimki 10 sen ceza aldın bu istinaf karar vereceği zaman dosyayı inceler bakar arada çık torba yasalar sana vuran var ise orada indirim yapar ve sonrasında ceza evinde 4/3 veya 3/2 veya 1/2 indirim uygular hayatında ilk defa ceza evine gireceksen ilk ceza evi tekliflerinde 1/2 oranında indirim uygulanır dikat bazı suçlar hariç tutulur cinsel ve devlete karşı işlenen suçlar kara para ve teröre finansman ve terör örğütü suç örtü bunlar yararlanamaz kasten adam öldürme ve planlıyarak tasarlayarak adam öldürme bu saydığım suçlar 1/2 indirim alamazlar ilk ceza tekiflerindeBenim dosyaları da bi yargıtaya bi istinafa paslayıp duruyolar,avukat takip ediyorum diyo da ediyo mu bilmiyorum allaha emanet3-4 sene yargılama olur mu ya,en son bi dosyaya adli sicil istemişler 10 gün önce,avukatı arıyorum duruşmadayım mahkemedeyim diyip duruyo çocuk ,iş açmasza iyi başımıza
Ekli dosyayı görüntüle 915658
Öyle kardeşim zaten ben itiraz etmedim avukat diretip durdu istinifa verelim şu var bu var diye diye 3.5 4sene oldu,2 yıl 8 aya bağlamıştı mahkeme diğeri de aynı olaydan 1.8 yıla zaten yatarı yok ,ufak bi tazminat vardı,benimle ilgili bişey de değil yardım edeyim diye girilen bişeyTCK 86, Türk Ceza Kanunu’nda “Kasten Yaralama” suçunu düzenler.
google özetine yorulma kardeşim,bana zaten yatarı olmayan suç verdiler bu çocuk ne olur olmaz kabul etmeyelim diye diretti ondan uzadı,zaten yatarı yok da kendi çapında guru yaptıSenin dava tck86 kasten yaralama dosyan uzun sürer gelmesi ve istinafta beklediğinde şu durum oluşur diyelimki 10 sen ceza aldın bu istinaf karar vereceği zaman dosyayı inceler bakar arada çık torba yasalar sana vuran var ise orada indirim yapar ve sonrasında ceza evinde 4/3 veya 3/2 veya 1/2 indirim uygular hayatında ilk defa ceza evine gireceksen ilk ceza evi tekliflerinde 1/2 oranında indirim uygulanır dikat bazı suçlar hariç tutulur cinsel ve devlete karşı işlenen suçlar kara para ve teröre finansman ve terör örğütü suç örtü bunlar yararlanamaz kasten adam öldürme ve planlıyarak tasarlayarak adam öldürme bu saydığım suçlar 1/2 indirim alamazlar ilk ceza tekiflerinde
Toplam cezan fazla değil 4 yıl 4 ay şuanki yasaya göre 10/1 yapmak zorunluluktan yırtmış oluyorsun eğer orda yazdığın 2sene 8 ay ceza düz 3 sen olsaydı 10/1 zorunlu olarak kapalıda yatacaktın ilk defa ceza evine hükümlü gider isen 1/2 indirim var yani cezan 2 yıl 2 ay oluyor burada sana verilen denetim denetim oluyor sade cezan onaylandığında önce kapalı ceza infaz kurumunda 1 ila 30 gün yatarsın sonra açık ceza evine alınırsın 1 ila 15 günde orada yatarsın çıkarsın bu siteleri verme sebebim şu müddet name bekliyorsun ondan dolayı nekadar erken gelirse okadar erken çıkarsınÖyle kardeşim zaten ben itiraz etmedim avukat diretip durdu istinifa verelim şu var bu var diye diye 3.5 4sene oldu,2 yıl 8 aya bağlamıştı mahkeme diğeri de aynı olaydan 1.8 yıla zaten yatarı yok ,ufak bi tazminat vardı,benimle ilgili bişey de değil yardım edeyim diye girilen bişeyama duramadım avukat da onu diretip durdu uzadı da uzadı
Özetmi ben ceza evinden aynı senin suçunda firarım TCK 86 ve 86/2 ve 86/3 bunladan yargılandım ve sen yine az almışsın ben 12 sene 4 ay aldım önce kapalı sonra açığa açıkdanda firargoogle özetine yorulma kardeşim,bana zaten yatarı olmayan suç verdiler bu çocuk ne olur olmaz kabul etmeyelim diye diretti ondan uzadı,zaten yatarı yok da kendi çapında guru yaptı![]()
bana son 2 dosyadan hagb verip geçtiler,bu çocuk da dedi ki yarın bigün belli olmaz bişey olur bunlarda eklenir o yüzden ben itiraz edicem olay o,ama 3.5-4 yıl dava mı olur kardelşim bi de aralarında paslayıp duruyolar bakıyorum ara ara bi yargıtaya gidiyo bi istinafaToplam cezan fazla değil 4 yıl 4 ay şuanki yasaya göre 10/1 yapmak zorunluluktan yırtmış oluyorsun eğer orda yazdığın 2sene 8 ay ceza düz 3 sen olsaydı 10/1 zorunlu olarak kapalıda yatacaktın ilk defa ceza evine hükümlü gider isen 1/2 indirim var yani cezan 2 yıl 2 ay oluyor burada sana verilen denetim denetim oluyor sade cezan onaylandığında önce kapalı ceza infaz kurumunda 1 ila 30 gün yatarsın sonra açık ceza evine alınırsın 1 ila 15 günde orada yatarsın çıkarsın bu siteleri verme sebebim şu müddet name bekliyorsun ondan dolayı nekadar erken gelirse okadar erken çıkarsın
Hagb verildi de sana kaç sene suça karışma dendi o önemli birde bu suç hagb verildikten sonramı işledin sonra işlediysek hagb süresi dolmadan bu dosyada erteleme almazsan sıkıntı hagb verilen dosyalarda patlarbana son 2 dosyadan hagb verip geçtiler,bu çocuk da dedi ki yarın bigün belli olmaz bişey olur bunlarda eklenir o yüzden ben itiraz edicem olay o,ama 3.5-4 yıl dava mı olur kardelşim bi de aralarında paslayıp duruyolar bakıyorum ara ara bi yargıtaya gidiyo bi istinafa![]()
Hagb verilen dosyalarda hükmün açıklanmasına yer oldığı nedeni ile 1 yıl suça karışmadığı halde dosyanın kapanmaması der eğer bu süre içinde suça karışırsan o suçtan ceza evine girersen o dosya patlarHagb verildi de sana kaç sene suça karışma dendi o önemli birde bu suç hagb verildikten sonramı işledin sonra işlediysek hagb süresi dolmadan bu dosyada erteleme almazsan sıkıntı hagb verilen dosyalarda patlar
Yaralama olayı 2020 ama suç isnatı suçlu bulunma 2022,normalde 5 yıl içinde tekrar suç işlersen hagb ekleniyor ya,avukat o yüzden itiraza gitti,şuanda bi sıkıntı yok suç da yok stabil takılıyorumHagb verildi de sana kaç sene suça karışma dendi o önemli birde bu suç hagb verildikten sonramı işledin sonra işlediysek hagb süresi dolmadan bu dosyada erteleme almazsan sıkıntı hagb verilen dosyalarda patlar
Karşıdaki salak tehiri icra yapmamış diğer türlü alamazdinDaha önce yaşadığım bir şey ki söylüyorum 2022 de 180 k aldım iş mahkemesinin verdiği tazminat ve istinaf yolu açık olduğu halde aldım parayı dosya hala istinafta bekliyor sonuçlanmadı senin dediğin mahkeme ne karar verirse yıkarıda icra yoluna mahkeme yolladıktan sonra parayı alabilir başıma geldiği için söyledim
İyi ozaman bu arala ceza evine girme yerlerde yatırıyorlar vallahi inşallah hiç girmek nasip olmazYaralama olayı 2020 ama suç isnatı suçlu bulunma 2022,normalde 5 yıl içinde tekrar suç işlersen hagb ekleniyor ya,avukat o yüzden itiraza gitti,şuanda bi sıkıntı yok suç da yok stabil takılıyorumama dedim ya ara ara bakıyorum istinafta yok yargıtayda vs yani bi bitirin de gitsin
bende yapazdı çünkü istinaf yolu karşı tarafa açılmadı benim istinaf yolu açıldı davada düşük miktar kazandım ondan ben istinaf a veriyorumKarşıdaki salak tehiri icra yapmamış diğer türlü alamazdin
istinafa gitmese de kazandın diye hemen yatırmayabilir. Yatırmazsa icraya vericen falan inşallah çok bi miktar dğildir3 yılda sonuçlandı istinafa giderse haliyle baya uzar gitmesse en azından bi süresi olmalı vermeleri için