- 121,432
- 88,644
- 113
Arsenal Teknik Direktörü Mikel Arteta, oyuncuların "değerini ve ruh sağlığını korumak" için Premier Lig'in maç kadrolarında izin verilen oyuncu sayısını 20'den 23'e çıkarmasını istiyor.
Şu anda ligde takımlar dokuz yedek yazabiliyor ve bunların beşi oyuna girebiliyor. Ayrıca kafa travması şüphesi durumunda ekstra bir değişiklik hakkı bulunuyor.
Arteta, yaz transferi Christian Norgaard'ı zaman zaman kadroya alamamanın zorluğuna dikkat çekerek, Şampiyonlar Ligi'nde uygulanan 23 kişilik kadro sisteminin Premier Lig'de de hayata geçirilmesini istedi.
"Şu anda iki ya da üç oyuncu her maç kadro dışında kalmak zorunda. Bu gerçek ve değiştiremiyorum. Kurallar böyle. Umarım Premier Lig gelecek sezon 18 saha oyuncusu yerine 20'ye çıkarır. Şampiyonlar Ligi'ndeki gibi olmasını adeta yalvararak istiyorum."
"Birini Kadro Dışı Bırakmak En Kötü Şey"
İspanyol teknik adam, maç günü bir oyuncuyu kadroya almamanın psikolojik etkilerine özellikle vurgu yaptı:
"Bizim işimiz çok özel çünkü birinin hayatını ve kariyerini değiştirebiliyoruz. Ama her hafta birine 'yarın işini yapmıyorsun, takımla bile seyahat etmiyorsun' demek zorundayız. Bana böyle bir iş söyleyin. Bir mutfağa gidip iki aşçıya bugün yemek yapmıyorsunuz, sadece izleyin ya da eve gidin demek gibi bir şey bu. Çok zor."
Arteta, kadro dışı kalan oyuncunun kendini yetersiz hissettiğini belirterek şunları ekledi:
"Sonuçta mesaj net: Senin önünde 20 oyuncu seçtim. Bu insanı yıpratıyor ve bundan endişe ediyorum."
"Maç Yükü Arttı, Kadrolar Genişlemeli"
Premier Lig'de 36 maça çıkan ve dört kulvarda mücadele eden Arsenal'in teknik patronu, yoğun fikstür nedeniyle geniş kadroların zorunlu olduğunu savundu:
"Maçların talepleri artık çok daha fazla. Buna rağmen kadroyu kısıtlamak bana mantıklı gelmiyor. Herkesin sürecin parçası olmasına izin vermeliyiz.
Böylece süreleri daha iyi yönetiriz, psikolojik ve duygusal dengeyi koruruz ve maç içinde daha doğru hamleler yaparız. Bu herkes için daha iyi olur."