Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet İş Kazasından Dolayı İş Yerine Dava Açtım

Asikral27

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
503
162
43
Merhaba arkdaslar başına gelen varmı iş kazası geçirdim , yüzde 9 Luk bir kalıcı hasar kaldı

İş yerinde halen calisiyorum fakat dava açtık iş kazasi tazminati almak için dava açıldıktan 1 hafta sonra beni işten anlaşmalı olarak kıdem tazminatını verip çıkartmaya çalışıyorlar

Bende istemiyorum çıkmak maaşım iyi oldgu için ,

2 kere fiyat teklifi yaptılar kabul etmedim acaba zorla cikartirlarmin böyle bir haklari varmi
Hem adamları dava ediyorsun hem zorla maaş iyi çalışmak istiyorum diyorsun ben olsam bende kovardım seni

ntunguc

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Biletci Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,125
454
83
Keşke zorla çıkarsalar dava bitince çalışmadığın tüm sürenin maaşını fazlasıyla vermek zorunda kalırlar ayrıca işe geri almak zorunda kalırlar. Sen geri adım atma şuan elinde koz var mahkemeye ne deseler seni haklı çıkarır

Muş4949

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
380
91
28
Merhaba arkdaslar başına gelen varmı iş kazası geçirdim , yüzde 9 Luk bir kalıcı hasar kaldı

İş yerinde halen calisiyorum fakat dava açtık iş kazasi tazminati almak için dava açıldıktan 1 hafta sonra beni işten anlaşmalı olarak kıdem tazminatını verip çıkartmaya çalışıyorlar

2 kere fiyat teklifi yaptılar kabul etmedim acaba zorla cikartirlarmin böyle bir haklari varmi
Git iyi bir avukat bul siker analarını merak etme kral

Fatihbulut54

O zaman bağırın ulan FENERBAHÇE ÇOK YAŞA diye 💛💙
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
650
286
63

Ödedikleri miktar seni tatmin ediyosa al çık davayıda sakın geri çekme bende iş kazası geçirdim 2016 da sözleşmeli olduğum için bitince sözleşme çıkardılar ama davamı açtım 6 yıl sürdü kazandım ve paramı aldım ama Senı zorla kımse çıkaramaz iş yeri mobing uygulayabilir boyun eğme hakkını sonuna kadar ara bu devletin en iyi şeyi bu iş kazalarında affı yok kursuna kadar hakkını alırsın

Mehmet2928

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
461
244
63
Şu muhasebecilerin kendini firma sahibi sanması beni öldürüyor gülmekten
Ulan ne öküz kafalısın patron işten atar çıkışıda muhasebeci yapar.. her gün iş hayatında karşılaştığımız durum.. severim.. işyerini de senide iyi oku cvp ver

Müslüm75

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
6,920
4,665
113
İş yerini hem dava et hem çalışmaya devam etmek istiyorum de ohhh ne güzel memleket sen o haklarını al çık artık düşman gibi oldunuz o işten hayır gelmez onlar kafayı taksı sana en ufak şeyde 3 tutanağa bak haksız kovmaları 👍

BuildYourDreams

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,468
925
113

Kidem tazminatini al cik gel dost burda onu 3 e 5 katlariz zararin olmaz ben maclara bakiyim

profat

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
481
178
43

Dostum geçmiş olsun öncelikle. Herhangi neden bulursa hukuki açıdan (performans düşüklüğü pozisyon kapatma vs. gibi) yine tazminatını ödemek şartıyla çıkarabilir. Benim tavsiyem zaten o tazminatı alacağın için istifa etmeden yönündedir. Ayrıca çalıştığın yer kalabalık ise işten çıkarılsan bile işe iade davası açabilirsin. Çok haklı bir gerekçeleri yoksa işine geri dönersin. Özetle her türlü tazminat alacaksın, teklifi kabul etme.

profat

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
481
178
43
Bu arada çok "fazla hem dava et hem çalışmak istiyorum oh ne güzel" tarzında cahilce yorumlar var. Ciddiye alma. Sen hakkını sonuna kadar ara. Senden bir teklif isterlerse 2 yıllık maaşını peşin işte geç 😂

musullu58

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
361
127
43

İşine devam etmek istiyorsan arabulucu süreci olacak mahkemeden önce orada yapıcı ol biraz feragat et anlaşma yönüne git işveren iyi niyetini anlicaktir. Kanunen işten çıkarma hakları yok ama huzur vermezler sürekli açığını ararlar rahat edemezsin. Birde iş yerinde yakın arkadaşında olsa kimseyle işyeri ve işverenler hakkında konuşma tazminatsız kovulma sebebin olur. Bu süreçte dikkatli ve sessiz olmani tavsiye ederim. Geçmiş olsun.

sahhhhin

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
3,331
966
113
TSK ler arkdaslar hepnze destrklerinz için ,

Avukatım vardı zaten bgn konuştuk fabrika atana kadar direnicez atarlarsa da arabulucada tazminatimi Alacam

Pokercimusti

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
3,207
1,992
113
An itibariyle 1 sene önce ıstıfa ettigim aramın pek iyi olmDıgı müdüre eleman ihtiyaci var mı diye mesaj attım. Kaybedecek neyimiz kaldı