Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Muhabbet İş Kazasından Dolayı İş Yerine Dava Açtım

hsnrncbr

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
470
228
83
10 yil son brüt 93 k
3 gün sonra brüt 105 k olacak

Bgn hakedisim kıdem + ihbar ile

2 gn snra alcagm kıdem + ihbar arasindaki fark 250 bin TL

Yıl basindan önce gel imza at verelim paranı çok dur benim avukata haber gonderiyolar
Bro senin 650 700 k civarı kıdem ve ihbarın var ustene artık kafanda bir rakam varsa işte yoluna bak avukatın aklında bir rakam vardır ama şöyle bir durum var bro senin maaş net 80k ise brüt maaşın 93 k olmaz daha fazla olması lazım 110 120 k arası sen maaş bordronu bi incele senin maaşı 60 k gösterip prim olarak 20 daha ekliyor olabilirler 80 k maaşın brütü 93k olmaz

cemsin

Türk
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
8,464
3,887
113
Mahkeme beni haklı buldu yüzde 90

Hukuken ayrki bir durum var ortada keyfi keder atmıyor beni diyorki gel al paranı istifa et diyor
Kardeşim adamı mahkemeye vermişsin ne yapack devam et mi. Dıcek sen bide o adamların suratına nasıl bakacan al tazminatı çık mahkeme seni haklı bulduysa oradan da alırsın paranı

osamur78

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,806
1,072
113
Seni sebeb göstermeden çıkaramaz tazmınat dahi ödese bi sebeb lazım yerınde olsam o tazmınatıda alır işe iade davası acardım ama dıkkat et çıkışını avukat aracılığıyla vermesin ler orda sonrasında mahkemeye gitmeyecek sın dıye kagıt imzalatıyorlar onu imzalayıp çıkarsan mahkeme yolun kapanır iş kazasından alabildiğini al

mustafakerim

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,435
820
113
Verdikleri tazminat sadce isden ayrılmam için iş kazası tazminatni mahkeme sonunda alırsın diyolar ,
Kisacasi işyerine dava açtığım için benden anlaşmalı cikmami istitorlar
Avukatina danısmadan karar verme. Ha yine de kaza icin ayri tazminat alabilceksen hem isyerinden tazminat al,beden iscisi degilsen(meslegin varsa is bulmak daha kolay malum) issizlik parasiyla az kafa dinle derim.

Comeon

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,254
575
113
10 yil son brüt 93 k
3 gün sonra brüt 105 k olacak

Bgn hakedisim kıdem + ihbar ile

2 gn snra alcagm kıdem + ihbar arasindaki fark 250 bin TL

Yıl basindan önce gel imza at verelim paranı çok dur benim avukata haber gonderiyolar
Brüt ücretin isterse 500 bin olsun alacağın tazminat tavan ücret şu an 53 k ocakta muhtemelen 64 k civarı olacak öyle hesapla

Caffcaff

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,407
698
113
Zorla çıkarma sanslari yok başıma geldi 5 ay çalıştım sonra kendim bıraktım kanunen olduğunu düşünmüyorum ama kesin bilgi değildir
Kıdem ve ihbar verildikten sonra istediği gibi çıkarır ama hakları vermek zorunda

Caffcaff

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,407
698
113
Bak senin maaş tablon bu şekilde çıkıyor sistemde sen bı sorgula onu
🤣🤣🤣 90-100 k brüt nerde kardeşim sizin hiç dünyadan haberiniz yok mu??? Tavan ücret 54 k tayyip Bey getirdi yıllar oldu 90-100k diyorsun isterse 500 k olsun brüt 54 den hesaplanıyor

Haassab

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
5,362
3,217
113
Maaşının iyi olduğunu söylemişsin. 3- 5 bin verip Avukattan fikir alman gerekirken böyle bir ciddi konuyu 100 freespin eklemediler diye siteleri dolandırıcı ilan eden adamların olduğu yerde açıp kafanı allak bullak etmeni anlamadım.

hsnrncbr

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
470
228
83
🤣🤣🤣 90-100 k brüt nerde kardeşim sizin hiç dünyadan haberiniz yok mu??? Tavan ücret 54 k tayyip Bey getirdi yıllar oldu 90-100k diyorsun isterse 500 k olsun brüt 54 den hesaplanıyor
Hassiktir harbiden bende az önce kendi hizmet dökümü bakiyirdum la diyim bu neden bu kadar düşük 😂

Caffcaff

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
2,407
698
113
Hassiktir harbiden bende az önce kendi hizmet dökümü bakiyirdum la diyim bu neden bu kadar düşük 😂
Malesef türkiye gerçekleri kardeşim geçen yıl bende tazminat aldım paramın yarısı p*ç oldu tavan ücret uygulamasından dolayı 🤣🥲 ağlanacak halimize gülüyoruz

Aylmz2302

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,010
198
63
Merhaba arkdaslar başına gelen varmı iş kazası geçirdim , yüzde 9 Luk bir kalıcı hasar kaldı

İş yerinde halen calisiyorum fakat dava açtık iş kazasi tazminati almak için dava açıldıktan 1 hafta sonra beni işten anlaşmalı olarak kıdem tazminatını verip çıkartmaya çalışıyorlar

Bende istemiyorum çıkmak maaşım iyi oldgu için ,

2 kere fiyat teklifi yaptılar kabul etmedim acaba zorla cikartirlarmin böyle bir haklari varmi
Şayet iş akdini fesih icin sana evrak imzalatirlarsa attığın imzanın altına el yazinla
İtirazi kayıtla
Diye not düş bunu yaparsan daha sonrasında doğacak olan haklarını talep edebilirsin belki tazminatun eksik yatar belki mahkemeden senin Lehine başka haklar doğar vs.
Yoksa bunu yapmazsan iş akdini anlaşmalı olarak feshettigin için sonrasında birdaha hak talep edemezsin

17alperen17200

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,354
434
83
Merhaba arkdaslar başına gelen varmı iş kazası geçirdim , yüzde 9 Luk bir kalıcı hasar kaldı

İş yerinde halen calisiyorum fakat dava açtık iş kazasi tazminati almak için dava açıldıktan 1 hafta sonra beni işten anlaşmalı olarak kıdem tazminatını verip çıkartmaya çalışıyorlar

2 kere fiyat teklifi yaptılar kabul etmedim acaba zorla cikartirlarmin böyle bir haklari varmi
tahminim şu : 6 ay çalışan personeli sebep bildirmeksizin işten çıkarmak kanuni değil sonra işe iade davası ve tazminatları var , ama işten çıkarmak isteyen işveren bir şekilde uygun şartları bulur , maaşım iyi dedin eğer işinde emsal yoksa mesela sana ocakta zam yapmayabilir (maaşın asgari ücretin altında kalmayacak şekilde) tavsiyem verileni biraz daha arttırıp ayrılman ve mevcut dava dan ekstra alman . Ama tabi 3 5 bin verip avukat ile profesyonel olarak çalışman en iyisi ve doğrusu

hsnrncbr

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
470
228
83
Malesef türkiye gerçekleri kardeşim geçen yıl bende tazminat aldım paramın yarısı p*ç oldu tavan ücret uygulamasından dolayı 🤣🥲 ağlanacak halimize gülüyoruz
Yapacak bişey yok eşek olunca semer vuranimiz bitmiyor konuşsan yolun köşesini dönmeden alıyorlar sussan daha çok seviyorlar milleti sevilmeye razı ettiler kimseden ses çıkmıyor işte kötü günler geçmişte kaldı sırada daha kötü günlerimiz var

Celios32

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
TC Onaylı
1,580
305
83

Acmıs olduğun davayı kazanırsan yasal faizleri yle gün gün tazminatını alırsın kardeşim
Daha sonra da kıdem tazminatını alıp işten ayrılabilirsin şuan sadece yasal tazminatını veriyorlarsa kabul etme işçi mahkemesine başvurmadıysan oraya da başvur daha iyi sonuç alırsın ayrıca sendikalı isen sendika avukatları da faydalı olur bu süreçte
Geçmiş olsun

Enişte

Yaramıyorsa içmeyeceksin
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
87,926
96,631
113

Başına gelen adamın durumu seninle bir olmayabilir avukata danışman lazım kafanı rahatlatmak istiyorsan çok geçmiş olsun. Daha disiplinli davranmanda fayda var artık.