- 121,449
- 88,647
- 113

Alp Aksoy, karting ile 5 yaşında başladığı kariyerinde Charles Leclerc, Oscar Piastri, Pierre Gasly, Valteri Bottas, Mick Schumacher, Kimi Antonelli,
Ollie Bearman, Esteban Ocon ve Lance Stroll gibi önemli Formula 1 pilotlarını yetiştiren İtalyan temsilcisi Prema Racing ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı.
Türkiye'yi Formula 4'te temsil edecek Alp, kariyeri ve hedefleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.
"İlk Yarışıma Çıkacağım Anı Sabırsızlıkla Bekliyorum"
Otomobil sporlarına başladığı ilk günden itibaren hedeflerinin hep çok büyük olduğunu aktaran Alp,
"Kartingde yarışmaya başladığımda beni çok yetenekli buldular. Ben de bunun farkındaydım. Çok çalışarak Formula 4'e adım attım.
Şu anda da her şey çok olumlu. İlk yarışıma çıkacağım anı sabırsızlıkla bekliyorum." diye konuştu.
Formula 4'e hazır olduğunu belirten 15 yaşındaki sporcu, "Kendimi Formula aracında çok rahat hissediyorum.
Burada yarışmaya hazırım. Formula aracıyla uzun sürdür çalışıyorum. Yapılan testlerin hepsi olumlu çıktı.
Karting ile çok büyük fark var. Fren sistemi çok farklı. Direksiyonu kontrol etmek için büyük güç gerekiyor.
Bacak, kol ve boyunun kuvvetli olması gerek. Bunun için fiziksel çalışmalar yapıyorum.
Kendimi Formula 4 için hazır hissediyorum. Mental olarak iyi hazırlanıyorum.
Sürekli simülatörde antrenmanlar yapıyorum. Pistte de iyi çalışmalar gerçekleştiriyoruz." ifadelerini kullandı.