- 121,458
- 88,654
- 113

Alexander Volkanovski UFC 325'te Diego Lopes ile çıktığı rövanş maçında tüy sıklet kemerini hakemlerin oybirliğiyle (49-46, 49-46, 50-44) korudu.
Mücadelenin ilk dakikaları temkinli geçti. Volkanovski alçak tekmelerle rakibini yıpratmaya başladı ve kafes içinde sürekli hareket ederek mesafeyi kontrol etti.
İlk rauntta Avustralyalı net yumruklar buldu. İkinci rauntta denge biraz daha kuruldu. Lopes gardını sık sık değiştirerek boy avantajını kullanmaya çalıştı.
Volkanovski gir-çıklarla tekmeleri boşa düşürdü ve yine isabetli yumruklar buldu. Sağ gözünün altı açılan şampiyon, Lopes'in güreş denemesine ise guillotine ile karşılık verdi.
Karşılaşmanın ilerleyen bölümleri büyük dikkat içinde geçti. İki dövüşçü de hata yapmamaya odaklandı. Volkanovski'nin sert bir sağı Lopes'i yakaladı,
Brezilyalı hemen karşılık vererek onu yere gönderdi. Dördüncü rauntta tempo biraz daha düştü, net vuruşlar yine şampiyondan geldi.
Son rauntta Lopes attığı bir tekmede ayağını incitti. Volkanovski sol düzlerle puan toplamayı sürdürdü.
Lopes son dakikalarda güreşe yönelerek yerde üstünlük kurmaya çalıştı ve bitiriş aradı ancak başarılı olamadı. Süre dolduğunda Volkanovski zaferini kutladı.
Maç sonrası konuşan Volkanovski şunları söyledi:
"Hiç kolay olmadı, çok şey yaşandı. Onu yere alıp bitirmek istedim ama çok güçlüydü. 25 dakika süreceğini düşünmemiştim ama her şey yolunda gitti.
Gerekli ayarlamaları ben yaptım, gerçek şampiyon böyle olur. Büyük sporcular kararlılık,
fedakârlık ve soğukkanlılık gösterir. Asla bahane üretmem. Belki Lerone Murphy, belki Movsar Evloev? Hak edenle konuşacağız."
Diego Lopes ise büyük hayal kırıklığı yaşadı. İlk maçta kaybettiren planı bir kez daha uygulamış olmaktan dolayı üzgündü.
Gecenin sonunda kazanan yine Volkanovski oldu.