- 121,477
- 88,670
- 113

Dünya Superbike Şampiyonası'nda (WSBK) 2021, 2024 ve 2025'i zirvede tamamlayarak, 3 kez dünya şampiyonu olan Toprak Razgatlıoğlu,
MotoGP kariyerinin ilk sezonuna 27 Şubat'ta Tayland Motosiklet Grand Prix'siyle Buriram bölgesindeki Chang Uluslararası Pisti'nde başlayacak.
Antalya'nın Alanya ilçesinde 16 Ekim 1996'da dünyaya gelen 29 yaşındaki ay-yıldızlı sporcu,
"Tek teker Arif" lakabıyla bilinen babası motosikletçi Arif Razgatlıoğlu ile beraber 7 yaşında motosiklet kullanmaya başladı.
Türkiye Motosiklet Federasyonu Milli Takımlar Kaptanı Kenan Sofuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada,
"Toprak bana geldiğinde 14 yaşındaydı, daha öncesi de var. Ondan önce de 3-4 sene uzaktan desteklemiştim,
yarışacağı yerleri belirleyip babasıyla beraber oralara göndermiştim. 14 yaşından sonra tamamen yanıma aldım." ifadelerini kullandı.
Kenan Sofuoğlu koordinesinde çalışmalarını sürdüren Toprak,
16 yaşındayken İstanbul Park'ın pist rekorunu kırarak Türkiye şampiyonu olduktan sonra, 2015'te Avrupa Superstock 600 Şampiyonası'nda birinci olarak ismini duyurdu.
Superbike'da ilk dünya şampiyonluğunu Pata Yamaha ile 2021 yılında kazanan Toprak,
Türk motor sporları tarihinde Kenan Sofuoğlu'nun Dünya Supersport Şampiyonası'ndaki 5 şampiyonluğundan sonra
Dünya Superbike Şampiyonası'nda bu başarıya ulaşan ilk Türk motosikletçi oldu ve İngiliz motosikletçi Jonathan Rea'nın 6 yıllık şampiyonluk serisini sonlandırdı.
Yamaha'ya en çok yarış alan pilot ünvanını kazandıran Toprak, ikinci dünya şampiyonluğunu ise 2024'te ROKiT BMW
Motorrad takımıyla elde ederken BMW'ye de tarihindeki ilk Superbike şampiyonluğunu getirdi.
3. dünya şampiyonluğuna 2025'te ulaşan Toprak, BMW'ye de ikinci pilotlar şampiyonluğunu kazandırdı.