Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Derick Hall: %1'lik Mucizeden Super Bowl Şampiyonluğuna

Daimon

Moderator
Yönetici
Moderatör
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
121,449
88,646
113
1770640531129.png

Seattle Seahawks, New England Patriots'ı Super Bowl'da 29-13 mağlup ederek tarihindeki ikinci şampiyonluğunu kazanırken,
gecenin en çarpıcı hikâyelerinden biri Derick Hall'a aitti.

Seahawks linebacker'ı, final maçında yaptığı iki sack ile savunmada kilit rol oynadı.
Ancak asıl zaferi, yıllar önce hayatla verdiği mücadelede kazanmıştı.

Hall, 2001 yılında tam dört ay erken doğdu. Henüz 1,3 kilodan daha hafifti ve yaşam destek ünitesine bağlıydı.
Doktorların umutsuz olduğu o günlerde annesi, makinelerin kapatılmasına izin vermedi.
Bugün 24 yaşında, 1.91 boyunda ve 115 kiloluk bir NFL yıldızı olarak sahadaydı.

Super Bowl zaferinin ardından Santa Clara'daki sahada annesine sarılan Hall, yaşadığı anı şu sözlerle anlattı:

"Herkes hikâyemi biliyor. Buraya gelmek için, hatta hayatta kalabilmek için neler gerektiğini? Çok şanslıyım. Anneme şapka çıkarıyorum."

"Bu süreçte o gerçek bir gizli kahramandı. Benim için hep savaştı, hiç vazgeçmedi," diyen Hall, futbolun hayatındaki yerini de vurguladı:

"Bu oyunu oynamayı, bana ve aileme kattıklarını her zaman sevgi ve saygıyla karşılıyorum. Sahaya her çıktığımda bunu göstermeye çalışıyorum."

Tarihe Geçen Bir Koç

Gecenin bir başka tarihi başarısı ise savunma koordinatörü Aden Durde'den geldi.
İngiliz amatör futbolundan NFL zirvesine uzanan yolculuğunu Super Bowl zaferiyle taçlandıran Durde, bu başarıya ulaşan ilk yurt dışı kökenli koç oldu.

"Maçın başından itibaren kazanacağımızı hissettim" diyen Durde, sözlerini şöyle tamamladı:

"Buraya gelmem için çok insan fedakârlık yaptı. Ailem tribündeydi, sahaya çıktıklarında bana izledikleri anın fotoğrafını gösterdiler. Unutulmazdı."​